Zapiekanka makaronowa z łososiem
Autor: Marta Hyla
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Cebula 1 średnia sztuka | 1 | szt |
Filet z łososia | 1 | szt |
Makaron penne | 1 | szt |
Oliwa z oliwek 2 łyżki | 1 | szt |
Pomidor 1 duży | 1 | szt |
Ser żółty do posypania | 1 | szt |
Śmietana 3 łyżki | 1 | szt |
Bazylia kilka listków | 1 | szt |
Opis
Przygotowanie
-
- Rybę ugotować, pokroić na kawałki.
- Makaron ugotować al dente.
- Cebulkę zeszklić na oliwie z oliwek, dodać śmietanę, pokrojone w kostkę pomidory i kawałki ryby.
- Poddusić, dodać poszatkowane liście bazylii.
- Całość połączyć z makaronem i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
- Posypać startym żółtym serem i zapiekać w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 15 min.