Pizza ze szpinakiem, gorgonzolą i mozzarellą
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Ciasto na 1 pizze o śr. 34 cm: (12-15 g drożdży świeżych, 180 ml ciepłej wody, 1 i 3/4 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli, 1 niepełna łyżka oliwy, kilka łyżek mleka, szczypta cukru) | 1 | szt |
Dodatki: (500 g szpinaku w liściach, 200 g gorgonzoli, 20 dag mozzarelli, sól do smaku, 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę) | 1 | szt |
Sos pomidorowy: (500 ml krojonych pomidorów w puszcze, 1 średnia, drobno posiekana cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka oregano, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżeczka bazylii, sól do smaku, ok. 1 łyżeczki cukru do smaku, pieprz) | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl