Piłkarskie kopytka o smaku pomidorowym
Autor: Kinga Gutowska
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 łyżka salsy z pomidorów lub koncentratu pomidorowego | 1 | szt |
2 łyżki maki pszennej | 1 | szt |
3 łyżki mąki ziemniaczanej | 1 | szt |
4 łyżki gotowanych ziemniaków (zostały z poprzedniego obiadu;) | 1 | szt |
Do dekoracji: serek naturalny i ketchup | 1 | szt |
1 jajko | 1 | szt |
Opis
Źródło: dziecijedza.com
Przygotowanie
-
- Wszystkie składniki połączyć w ciasto o konsystencji miękkiej plasteliny, podsypać mąką rolować walec, z którego odcinać małe kawałki i formować płaskie okrągłe kluski.
- Gotować w osolonej wodzie, aż wypłyną, następnie delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i udekorować serkiem oraz ketchupem. Smacznego!