Surowa papryka nadziewana
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 mała papryka czerwona | 1 | szt |
Farsz (ilość składników zależy od wielkości papryki): (ok. pół puszki tuńczyka lub innej ryby, 50-100 g sera białego/twarogu, 1 plaster sera żółtego, 1/2 małego pomidora, 1-2 rzodkiewki, 1/3 lub mniej ogórka szklarniowego, 1/2 niewielkiej cebuli, 1-2 łyżki jogurtu naturalnego, 1/2 - 1 łyżeczki ketchupu, 1/2 -1 łyżeczki musztardy, bazylia lub tymianek) | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Rozdrobnionego tuńczyka i przetarty przez sito ser biały/twaróg połączyć ze sobą (proporcje ryby do sera można zmieniać w zależności od upodobań).
- Drobno posiekać cebulę.
- Pokroić w kostkę ser żółty, pomidora, rzodkiewkę oraz ogórka.
- Połączyć z cebulą i masą serowo-rybną.
- W zależności od uzyskanej konsystencji dodać 1-2 łyżki (lub mniej) jogurtu naturalnego.
- Następnie ketchup i musztardę oraz zioła.
- Wymieszać wszystkie składniki.
- Powstałym dość gęstym farszem nadziać umytą i pozbawioną gniazda nasiennego paprykę.