banner

Faszerowane jajka

Autor: Karolina Growiec

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Faszerowane jajka

Składniki

Nazwa Ilość
Jaja 4 szt
Rzeżucha 2 łyżki
Serek naturalny (np. Bieluch) 2 łyżki
Jogurt naturalny 1 łyżeczka
Sól, pieprz – do smaku 1 szt
Opcjonalnie: kurkuma – szczypta 1 szt
Szczypiorek 1 łyżka

Opis

Można zamienić serek naturalny na pół awokado – wtedy farsz będzie miał kolor zielony.

Przygotowanie

    1. Jaja ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przekrój wzdłuż na pół.
    2. Z każdej połówki wyjmij żółtko i przełóż do miseczki, rozduś widelcem.
    3. Rzeżuchę i szczypiorek drobno posiekaj i dołóż do żółtek.
    4. Dodaj serek naturalny (lub awokado) i jogurt.
    5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    6. Opcjonalnie dodaj kurkumę – dla koloru – środki faszerowanych jajek będą bardziej żółte.
    7. Udekoruj listkami rzeżuchy.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.