Tosty z mozzarellą, szynką, pomidorami i świeżą bazylią
Autor: Magdalena Uchman
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Chleb pełnoziarnisty - kromka | 3 | szt |
Masło | 2 | łyżeczki |
Mozzarella mała kulka | 3 | szt |
Szynka wołowa plasterek | 2 | szt |
Pomidor plasterek | 5 | szt |
Świeża bazylia do dekoracji | 1 | szt |
Opis
Przepis z naszego E-booka: E-book z przepisami dla Dzieci w wieku Szkolnym na 30 dni.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Kromki chleba lekko posmaruj masłem.
- Następnie ułóż szynkę, plastry pomidora i kulki mozzarelli przekrojone na pół.
- Posyp posiekaną świeżą bazylią.
- Piecz w piekarniku lub mikrofali do roztopienia sera.