Ciasto kruche z rabarbarem i migdałową kruszonką
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 50 minut
Czas przygotowania: 1 godzina
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Ciasto kruche: (2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru pudru, & 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g zimnego masła, 2 żółtka, skórka otarta z 1/2 cytryny) | 1 | szt |
Kruszonka migdałowa: (1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki zmielonych migdałów, 1/2 szklanki cukru, 16 g cukru z wanilią, 90 g roztopionego masła) | 1 | szt |
Nadzienie: (700 g rabarbaru, 1/3 szklanki cukru z wanilią (najlepiej domowego)) | 1 | szt |