Wiosenna sałatka z tuńczykiem
Autor: Magdalena Kot
Czas gotowania/pieczenia: 35 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Jajka | 2 | szt |
1-2 puszki tuńczyka ( wg uznania) | 1 | szt |
Młode ziemniaki | 400 | g |
Zielony groszek zblanszowany (lekko ugotowany w osolonej wodzie) | 200 | g |
Pomidorki przekrojone na połówki | 200 | g |
Mały słoik czarnych oliwek bez pestki | 1 | szt |
Dressing : dwie łyżeczki startego chrzanu zmieszane z czterema łyżkami jogurtu, | 1 | szt |
Olej z oliwek extra virgin | 3 | łyżki |
Skórka i sok z jednej cytryny | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.