banner

Zajączki, zajączki

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 7 minut

Zajączki, zajączki

Składniki

Nazwa Ilość
1/2 awokado 1 szt
Kilka plasterków fuet extra – tradycyjne hiszpańskie salami (możemy również wykorzystać inną kiełbasę, która da się uformować na uszy;) 1 szt
Zielone oliwki z papryką 1 szt
1 łyżka serka naturalnego 1 szt
Chleb tostowy 1 szt
Szczypta soli i białego pieprzu 1 szt
Szczypiorek 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. Awokado ugniatamy z serkiem, solą i pieprzem na jednolitą pastę, którą smarujemy wycięte w jajo tosty.
    2. Następnie dodajemy uszy z salami, nosek z oliwki i wąsy ze szczypiorku, na koniec oczka, buźka i zając jak żywy Smacznego!

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.