Zapiekanka z krewetkami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kajzerka | 1 | szt |
Krewetki koktajlowe | 1 | łyżka |
Masło | 1 | łyżeczka |
Ser żółty maasdamer | 1 | łyżka |
Papryka słodka | 1 | |
Oregano suszone | 1 | |
Pieczarka | 1 | szt |
Opis
Przygotowanie
-
- Rozmroź krewetki.
- Pokrój kajzerkę.
- Zetrzyj ser i pieczarkę.
- Krewetki podsmaż na masełku na patelni. (Około 5 minut). Możesz dodać także posiekane 2 ząbki czosnku.
- Na każdą połówkę bułki układaj pieczarkę, ser żółty i krewetki. Wierzch posyp papryką słodką i np. oregano.
- Zapiekaj około 5-7 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.
- Smacznego.