banner

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

Autor: Agnieszka Daria Kula

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

Składniki

Nazwa Ilość
Wywar warzywny 1,5 l
Włoszczyzna 250 g
Fasolka szparagowa 500 g
Ziemniaki średnie 3 szt
Masło 1 łyżka
Mąka 1 łyżka
Posiekana natka pietruszki 1 szt

Opis

Składniki (4 porcje).

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Warzywa należy umyć, obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
    2. Fasolkę obieramy z części włóknistych, odcinamy końce, kroimy w kawałki.
    3. Rozdrobnione warzywa i fasolkę zalewamy gorącym wywarem i gotujemy.
    4. Ziemniaki myjemy, obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę, wrzucamy do podgotowanych warzyw.
    5. Wszystko należy gotować do miękkości.
    6. Ucieramy tłuszcz z mąką, podprawiamy zupę.
    7. Zupę należy zagotować.
    8. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.