banner

Grochowa z trąbą

Autor: Kinga Gutowska

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 2 godziny

Grochowa z trąbą

Składniki

Nazwa Ilość
1/2 szklanki grochu łuskanego kupiec 1 szt
2 cienkie parówki 1 szt
Mini wafelki z ziaren pszenicy kupiec 1 szt
Sól, cukier i pieprz 1 szt
1 ćwiartka z kurczaka 1 szt
1 pietruszka 1 szt
2 marchewki 1 szt
Szczypta majeranku 1 szt

Opis

Źródło: dziecijedza.com

Przygotowanie

    1. Z kurczaka i włoszczyzny ugotować rosół, a kiedy mięso będzie miękkie oddzielić je od kości i ponownie dodać do rosołu.
    2. Groch namoczyć dzień wcześniej, następnie wymienić wodę, dodać szczyptę soli oraz cukru i gotować, aż będzie miękki.
    3. Groch odcedzić, dodać do rosołu z mięsem i włoszczyzną, dodać szczyptę soli, pieprzu i majeranku, a następnie wszystko razem zmiksować blenderem na krem grochowy.
    4. Podawać z parówką i mini wafelkami z ziaren pszenicy. Smacznego!

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.