Zupa ogórkowa
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Jogurt śmietankowy Campina | 1 | szklanka |
Kapusta pekińska- liść | 1 | szt |
Koperek świeży | 1 | szt |
Marchew | 2 | szt |
Ogórek kiszony | 4 | szt |
Pietruszka | 1 | szt |
Por | 0,5 | szt |
Woda | 4 | szklanki |
Ziemniak | 3 | szt |
Żółtko | 1 | szt |
Filet z kurczaka | 1 | szt |
Liść laurowy | 1 | szt |
Natka pietruszki | 1 | szt |
Pieprz czarny | 1 | |
Sos sojowy | 2 | łyżki |
Ziele angielskie | 1 | szt |
Opis
Starszym dzieciom możesz przyprawić także bulionem ekologicznym.