banner

Zupka rybna

Autor: Marta Hyla

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Zupka rybna

Składniki

Nazwa Ilość
1/2 kiszonego ogórka 1 szt
1/2 selera 1 szt
1 filet z dorsza 1 szt
1 łyżeczka natki pietruszki 1 szt
2 łyżki ryżu 1 szt
3 różyczki brokuła 1 szt
Składniki na ciasto (około 35-40 sztuk): (2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 1 żółtko, niepełna łyżeczka soli, 1 - 1 i 1/4 szklanki gorącej wody, 1 łyżka masła lub oleju) 1 szt
1 łyżka masła 1 szt
1 marchewka 1 szt
Kawałek pora 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Warzywa zetrzeć na tarce i udusić na masełku.
    2. Całość przenieść do gotującej się wody i dodać 2 łyżki ryżu.
    3. Filet z dorsza przyrządzić na parze i po rozdrobnieniu dodać do gotującej się zupy.
    4. Gotować do momentu, aż ryż będzie miękki.
    5. Udekorować natką pietruszki.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.