Żurek/Barszcz biały
Autor: Sabina Grygierek
Czas gotowania/pieczenia: 45 minut
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
2 łyżeczki mąki pszennej | 1 | szt |
Barszcz biały lub żurek w butelce | 1 | szt |
Kawałek kiełbasy (niekoniecznie) | 1 | szt |
Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie (2 szt), sól, pieprz, majeranek | 1 | szt |
Skrzydło z indyka lub udko czy pierś z kurczaka | 1 | szt |
2 łyżki śmietany | 1 | szt |
2 ząbki czosnku | 1 | szt |
Marchewka | 1 | szt |
Pietruszka | 1 | szt |
Por | 1 | szt |
Seler | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.