Babeczki cytrynowe z porzeczkami
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Dodatkowo na krem: (250 g masła, ok. 2 szklanek cukru pudru (można dać mniej, jeśli krem będzie odpowiednio gęsty już przy mniejszej ilości cukru; sporo zależy od użytego masła), 1-2 łyżki musu z czarnej porzeczki , ewentualnie odrobina fioletowego barwnika w paście) | 1 | szt |
Na około 12 babeczek: (300 g mąki pszennej tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 duże jajka (rozmiar l), 80 g cukru, 180 ml gęstej kwaśnej śmietany, 40 ml mleka, 120 g masła, stopionego, skórka starta z 1 sparzonej cytryny, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 150 g świeżych lub mrożonych czarnych porzeczek) | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl