Pieczona sola z warzywami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Sola filet | 2 | szt |
1 marchewka | 1 | szt |
Cebula czerwona | 1 | szt |
Oliwki zielone | 10 | szt |
Pieprz cytrynowy | 1 | |
Cytryna | 0,5 | szt |
Sól | 1 | |
Szczypiorek | 0,5 | szt |
Opis
Przygotowanie
-
- Rozmroź rybę.
- Pokrój rybę na mniejsze kawałki, każdy z nich skrop sokiem z cytryny, następnie posól, popieprz. Odstaw na chwilę do chłodnego miejsca.
- Zetrzyj marchewkę, cebulę pokrój w talarki, oliwki na pół, a szczypiorek drobno. Warzywa dodaj do ryby.
- Piecz rybę około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.
- Odlej wodę z ryby, warzywa z rybą możesz wymieszać. Przed podaniem dziecku usuń wszystkie ości. Smacznego.