banner

Chleb bezglutenowy ze skrobi pszennej

Autor: Monika Gibniewska

Czas gotowania/pieczenia: 50 minut

Czas przygotowania: 1 godzina

Chleb bezglutenowy ze skrobi pszennej

Składniki

Nazwa Ilość
Ziemniak przetarty przez sito 1 szt
Cukier 25 g
Drożdże 40 g
Kminek 1
Skrobia pszenna 500 g
Mleko 100 ml
Woda 150 ml
Sól 5 g

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Przygotowujemy rozczyn z drożdży roztartych z cukrem i mlekiem. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
    2. Dodajemy kminek, skrobię, ziemniaki, sól.
    3. Ciasto wyrabiamy przez 15 minut, dodajemy wodę.
    4. Odstawiamy do wyrośnięcia.
    5. Wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem.
    6. Wierzch ciasta smarujemy wodą.
    7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 50 minut.
    8. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.