Czerwona soczewica z warzywami i ryżem
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: 30 minut
Czas przygotowania: brak czasu
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
0,5- 1 szkl. bulionu warzywnego | 1 | szt |
100 g czerwonej soczewicy (ugotowanej lub konserwowej) | 1 | szt |
100 g ugotowanego ryżu brązowego | 1 | szt |
2-3 łyżki jogurtu naturalnego | 1 | szt |
Jajko | 1 | szt |
Mała cebula | 1 | szt |
Warzywa na patelnię (wg uznania) | 1 | szt |
Łyżka oleju | 1 | szt |
Sól | 1 | szt |
Tymianek | 1 | szt |
Ząbek czosnku | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.