Deser a'la tiramisu
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Owoce do przyzozbonienia(borówki i porzeczki) | 1 | szt |
Podłużne biszkopty do tiramisu | 5 | szt |
Śmietana 30%-36% | 100 | ml |
Cukier puder | 3 | łyżki |
Gorąca woda | 0,5 | szklanki |
Kakao naturalne | 5 | łyżeczek |
Opis
Jeśli podajesz deser od razu namaczaj dłużej herbatniki. Deser możesz podawać także np: z syropem malinowym czy wiśniowym.
Przygotowanie
-
- Kakao rozpuść w gorącej wodzie. Zostaw do ostygnięcia.
- Śmietanę ubij z cukrem pudrem na sztywno.
- W kieliszku układaj na przemian biszkopty zanurzone na chwilę w kakao, przekładaj owocami i bitą śmietaną. Układaj tak aż będziesz mieć miejsce w naczyniu.
- Wierzch deseru przyozdób owocami. Podawaj od razu lub wstaw do lodówki i podawaj schłodzony zamiast lodów.
- Smacznego.