Deser z czarnymi porzeczkami
Autor: Edyta Kuzara
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1 banan + łyżeczka soku z cytryny (ewentualnie łyżka nektaru bananowego) | 1 | szt |
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 170 g) lub serka homogenizowanego waniliowego (150 g) | 1 | szt |
150 g czarnych porzeczek (mogą być mrożone) | 1 | szt |
50 ml nektaru z czarnych porzeczek | 1 | szt |
Ewentualnie cukier do smaku | 1 | szt |
Kilka liści mięty do przybrania | 1 | szt |
Ok. 4 łyżeczki żelatyny + 4 łyżki wrzątku | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.