Gofry z mąki orkiszowej
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Jajko | 1 | szt |
Masło | 20 | g |
Mąka pełnoziarnista orkiszowa | 1 | szklanka |
Miód płynny | 1 | łyżeczka |
Mleko 3,2% | 1 | szklanka |
Oliwa z oliwek | 2 | łyżki |
Proszek do pieczenia | 1 | łyżeczka |
Sól | 1 |
Opis
Przepyszna, zdrowsza wersja gofrów. Można podawać z owocami, bitą śmietaną, dżemem itp. (Bitą śmietanę rób sama - zimną śmietanę kremówkę z cukrem pudrem zmiksuj przechodząc od najmniejszych do najwyższych obrotów robota).