Serkowe kulki
Autor: Magdalena Walania
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Opakowanie dowolnego serka śmietankowego | 2 | szt |
Posiekany szczypiorek | 4 | łyżki |
Drobno posiekana cebula | 2 | łyżki |
Starty ser Cheddar | 1 | szklanka |
Pokrojona w drobną kostkę szynka drobiowa | 0,5 | szklanki |
Ulubione przyprawy do smaku | 1 | szt |
Niesolone krakersy (opcjonalnie) | 1 | szt |
Opis
Przy alergii na gluten podajemy bez krakersów.
Przepis na około 15 kulek.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Serek śmietankowy wymieszać ze szczypiorkiem, cebulą, szynką.
- Dodać ulubione przyprawy.
- Uformować nich kulki, które należy obtoczyć tartym serem.
- Kuleczki zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki.
- Podawać je w momencie, kiedy zaczną powoli schodzić się goście.
- Na sam koniec, dla deklaracji, posypać je szczypiorkiem i podawać razem z niesolonymi krakersami.