Truskawkowy biszkopt
Autor: Marta Hyla
Czas gotowania/pieczenia: 40 minut
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Bita śmietana do przełożenia biszkoptu – składniki: (słodka śmietanka 1 szklanka, 1 płaska łyżeczka żelatyny, 1 łyżka cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, zimna woda 1/4 szklanki) | 1 | szt |
Truskawkowy biszkopt (mąka ziemniaczana 1 szklanka, jajka 6 sztuk, cukier 6 łyżek, bezglutenowy proszek do pieczenia 1 łyżeczka, olej 2 łyżki, sok z cytryny 1 łyżka, truskawki 0,5 kg, galaretka owocowa 1 opakowanie) | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.