banner

Łosoś pieczony z ziołami, sałata zielona z pomidorem i ogórkiem z oliwą z oliwek

Autor: Agnieszka Daria Kula

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 25 minut

Łosoś pieczony z ziołami, sałata zielona z pomidorem i ogórkiem z oliwą z oliwek

Składniki

Nazwa Ilość
Koperek (do smaku) 1 szt
Łosoś (50 g) 1 szt
Ogórek (1/2 szt.) 1 szt
Oliwa z oliwek (5 g) 1 szt
Pomidor (1 mały) 1 szt
Sałata (kilka listków) 1 szt
Zioła (do smaku) 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Filety z łososia opłukać, osuszyć, podlać sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut.
    2. Po tym czasie rybę posypać ziołami i wyłożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.
    3. Piec w piekarniku (200 stopni C, przez 20 minut).
    4. Po wyjęciu z piekarnika rybę można obsypać koperkiem.
    5. Podawać razem z przygotowaną surówką i pieczywem razowym.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.