Pizza serowa
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 35 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Ser topiony śmietankowy | 1 | szt |
Cebula cukrowa | 1 | szt |
Drożdże świeże | 20 | g |
Ketchup | 2 | łyżki |
Mleko 3,2% | 0,25 | szklanki |
Rokpol | 2 | łyżki |
Ser żółty radamer | 2 | łyżki |
Ciepła woda | 0,25 | szklanki |
Mąka pszenna | 1,5 | szklanka |
Oregano suszone | 1 | łyżeczka |
Pieczarka | 2 | szt |
Ser feta | 2 | łyżki |
Sól | 1 | łyżeczka |
Opis
Bardzo proste ciasto, które zawsze wychodzi. Najważniejsze to pamiętać, aby w kuchni było ciepło inaczej ciasto może gorzej wyrosnąć.