banner

Pasta z ciecierzycy (cieciorki)

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas przygotowania: 12 godzin

Pasta z ciecierzycy (cieciorki)

Składniki

Nazwa Ilość
Cieciorka 6 łyżek
Jajko 1 szt
Kiełki rzodkiewki 1 łyżka
Rzeżucha 1 łyżka
Oliwa lub olej słonecznikowy 6 łyżek
Pieprz 1
Sól 1

Opis

Przygotowanie

    1. Ugotuj ciecierzycę według przepisu na opakowaniu (Namocz przez 12 godzin. Nastepnie gotuj ciecierzycę przez około 60 minut, zostaw w gorącej wodzie jeszcze z 15 minut).
    2. Ugotuj jajko na twardo.
    3. Ugotowaną cieciorkę wrzuć do robota zmiksuj. Dodaj oliwę oraz pozostałe składniki. Przypraw.
    4. Smacznego. Podawaj z pieczywem oraz sałatą i pomidorem.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.