Łosoś pieczony z ziołami, sałata zielona z pomidorem i ogórkiem z oliwą z oliwek
Autor: Agnieszka Daria Kula
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 25 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Koperek (do smaku) | 1 | szt |
Łosoś (50 g) | 1 | szt |
Ogórek (1/2 szt.) | 1 | szt |
Oliwa z oliwek (5 g) | 1 | szt |
Pomidor (1 mały) | 1 | szt |
Sałata (kilka listków) | 1 | szt |
Zioła (do smaku) | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Filety z łososia opłukać, osuszyć, podlać sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut.
- Po tym czasie rybę posypać ziołami i wyłożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą.
- Piec w piekarniku (200 stopni C, przez 20 minut).
- Po wyjęciu z piekarnika rybę można obsypać koperkiem.
- Podawać razem z przygotowaną surówką i pieczywem razowym.