Kabaczek na patelni
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 10 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Bułka tarta do obtoczenia | 4 | łyżki |
Jaja | 1 | szt |
Kabaczek | 1 | szt |
Pieprz cytrynowy | 1 | |
Pomidor duży | 1 | szt |
Sałata | 1 | szt |
Sól ziołowa | 1 | |
Olej do smażenia | 3 | łyżki |
Opis
Przygotowanie
-
- Obieramy kabaczka ze skórki, kroimy na plastry.
- Jeżeli kabaczek jest duży, dorodny wycinamy środek z pestkami, jeżeli jest młody środek zostaje. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Obtaczamy w jajku, potem w bułce i smażymy na oliwie do zarumienienia.
- Kotleciki posyp ziołową solą przed podaniem. Idealne z pomidorami na liściu sałaty.
- Smacznego.