Pasta z ciecierzycy (cieciorki)
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 12 godzin

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Cieciorka | 6 | łyżek |
Jajko | 1 | szt |
Kiełki rzodkiewki | 1 | łyżka |
Rzeżucha | 1 | łyżka |
Oliwa lub olej słonecznikowy | 6 | łyżek |
Pieprz | 1 | |
Sól | 1 |
Opis
Przygotowanie
-
- Ugotuj ciecierzycę według przepisu na opakowaniu (Namocz przez 12 godzin. Nastepnie gotuj ciecierzycę przez około 60 minut, zostaw w gorącej wodzie jeszcze z 15 minut).
- Ugotuj jajko na twardo.
- Ugotowaną cieciorkę wrzuć do robota zmiksuj. Dodaj oliwę oraz pozostałe składniki. Przypraw.
- Smacznego. Podawaj z pieczywem oraz sałatą i pomidorem.