Chrupiące krewetki w sosie maślano-czosnkowym
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 5 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Bagietka | 1 | szt |
Kolendra swieża (lub natka pietruszki) | 1 | szt |
Krewetki królewskie, mrożone | 500 | g |
Masło | 4 | łyżki |
Sałata karbowana czerwona | 1 | szt |
Sałata lodowa | 1 | szt |
Ogórek zielony średni | 1 | szt |
Oliwki zielone | 20 | szt |
Cebula | 0,5 | szt |
Oliwa z oliwek | 3 | łyżki |
Pomidor | 2 | szt |
Czosnek ząbek | 4 | szt |
Pieprz | 1 | |
Sól | 1 |
Opis
Danie idealne na kolację.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.