banner

Kolorowa sałatka z ciecierzycą

Autor: Edyta Kuzara

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Kolorowa sałatka z ciecierzycą

Składniki

Nazwa Ilość
1 jajko lub 60 g sera białego 1 szt
1 łyżeczka ketchupu 1 szt
1 łyżeczka musztardy, 1 szt
1 łyżka jogurtu naturalnego 1 szt
1 łyżka oliwy z oliwek, 1 szt
1 łyżka ziół prowansalskich 1 szt
1 mała cebulka 1 szt
100 g ugotowanej ciecierzycy (lub konserwowej) 1 szt
20 g pomidorów suszonych 1 szt
30 g korniszonów 1 szt
30 g kukurydzy konserwowej 1 szt
50 g papryki czerwonej 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Ciecierzycę ugotować i ostudzić.
    2. Cebule drobno posiekać.
    3. Pokroić w kostkę paprykę, korniszony oraz suszone pomidory.
    4. Pokroić również jajko lub ser biały.
    5. Przygotować sos, dodając do oliwy takie składniki jak: jogurt, musztarda, ketchup oraz zioła prowansalskie.
    6. Połączyć wszystkie składniki ze sobą i dokładnie wymieszać.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.