banner

Lazur z gruszkami

Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Lazur z gruszkami

Składniki

Nazwa Ilość
Miód płynny 2 łyżki
Oliwa z oliwek extra virgin 1 łyżka
Ser pleśniowy lazur 25
Gruszka 2 szt
Bazylia listki 4 szt
Orzechy włoskie 6 łyżek

Opis

Pyszna i pożywna przekąska.

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Gruszki umyć i pokroić w cząstki.
    2. Smażyć na oliwie po każdej stronie aż staną się złote.
    3. Ułożyć plastry sera na talerzu, dodać smażone gruszki.
    4. Na patelnię po gruszkach wrzucić orzechy smażyć przez chwilę następnie dodać miód.
    5. Wymieszać orzechy i posypać nimi ser z gruszkami.
    6. Podawać na ozdobnych półmiskach z listkami świeżej bazyli.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.