banner

Leczo z indykiem

Autor: Alicja Hojda

Czas gotowania/pieczenia: 35 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Leczo z indykiem

Składniki

Nazwa Ilość
Kabaczek: 1 średni (800 g) 1 szt
Papryka: 4 szt. średnie 1 szt
Pomidory: 4 średnie szt. 1 szt
Sól, pieprz ziołowy, tymianek, liść laurowy, ziele angielskie 1 szt
Ugotowane mięso z indyka: 300 g 1 szt
Ziemniaki: 1 średni (100 g) 1 szt
Natka pietruszki posiekana: 1 łyżka 1 szt
Olej rzepakowy: 2 łyżki 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Oczyszczoną i opłukaną paprykę pokrojoną w paski oraz oczyszczony, opłukany i pokrojony w kostkę ziemniak włożyć do rondla z rozgrzanym olejem, podlać niewielką ilością wody i dusić razem z liściem laurowym i angielskim zielem.
    2. Po 15 min. dodać pokrojone w kostkę mięso i kabaczek, poddusić razem, następnie dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i jeszcze kilka minut razem dusić.
    3. Dodać przyprawy do smaku i posiekaną zieloną pietruszkę.
    4. Podawać z pieczywem.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.