Makaron bolognese
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Bazylia świeża -listki | 6 | szt |
Seler naciowy - kawałek | 1 | szt |
Cebula cukrowa | 0,25 | szt |
Gouda - ser żółty | 100 | g |
Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
Pomidor | 2 | szt |
Woda | 0,5 | szklanki |
Czosnek ząbek | 2 | szt |
Koncentrat pomidorowy | 1 | łyżka |
Makaron spaghetti z pszenicy durum 100% | 100 | g |
Mięso mielone wieprzowe | 100 | g |
Oregano suszone | 1 | łyżeczka |
Papryka czerwona | 0,5 | szt |
Pieprz czarny | 1 | |
Rodzynki sułtanki | 10 | szt |
Sól | 1 | |
Tymianek | 1 |
Opis
Starszym dzieciom możesz dodać także oliwki. Tym co nie lubią ich widoku możesz zmiksować.
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.