Papryka nadziewana kaszą gryczaną i mięsem z indyka
Autor: Agnieszka Daria Kula
Czas gotowania/pieczenia: 25 minut
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kasza gryczana (2 łyżki po ugotowaniu) | 1 | szt |
Mięso z indyka (40 g) | 1 | szt |
Natka pietruszki do smaku | 1 | szt |
Papryka (połówka) | 1 | szt |
Włoszczyzna (50 g) | 1 | szt |
Opis
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Paprykę umyć, przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne.
- Kaszę ugotować.
- Mięso z indyka również ugotować na wywarze warzywnym.
- Warzywa z wywaru drobno pokroić, wymieszać z kaszą i drobno pokrojonym mięsem.
- Taki farsz włożyć do połówki papryki. Posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.