Pasztet ze schabu
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Kolendra mielona | 1 | łyżeczka |
Masło | 1 | łyżka |
Schab bez kości | 1 | kg |
Szczypiorek suszony | 1 | łyżeczka |
Cebula | 1 | szt |
Czosnek, ząbek | 2 | szt |
Koperek suszony | 1 | łyżeczka |
Marchewka | 2 | szt |
Oliwa z oliwek | 2 | łyżki |
Pietruszka | 2 | szt |
Por | 1 | szt |
Majeranek | 2 | łyżki |
Bułka tarta | 4 | łyżki |
Jajka | 3 | szt |
Natka pietruszki | 1 | łyżeczka |
Pieprz czarny | 1 | łyżeczka |
Sos sojowy | 3 | łyżki |
Opis
Idealnie nadaje się do kanapek. Kolejny sposób na przemycenie warzyw do diety dziecka.