Pizza wegetariańska
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 55 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Masło | 1 | łyżka |
Bazylia świeża - listki | 6 | szt |
Brokuły- różyczka | 7 | szt |
Bułka tarta do obtoczenia | 1 | szt |
Cukier | 1 | łyżeczka |
Czosnek staropolski | 1 | |
Drożdże | 20 | g |
Kalafior- różyczka | 6 | szt |
Kukurydza konserwowa Bonduelle | 3 | łyżki |
Mąka pełnoziarnista orkiszowa | 250 | g |
Oregano świeże- listki | 6 | szt |
Pieczarki | 5 | szt |
Pomidory w puszcze mutti | 0,5 | szt |
Czosnek, ząbek | 2 | szt |
Fasolka szparagowa | 0,5 | szklanki |
Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
Pomidor | 1 | szt |
Por | 0,5 | szt |
Ciepła woda | 0,5 | szklanki |
Groszek zielony | 3 | łyżki |
Koncentrat pomidorowy | 2 | łyżki |
Papryka czerwona | 0,5 | szt |
Parmezan | 100 | g |
Ser feta | 100 | g |
Sól | 1 | łyżeczka |
Opis
Do pizzy można użyć warzyw mrożonych. Wówczas najpierw trzeba je ugotować według przepisu na opakowaniu, później postępować jak w przepisie.