banner

Ryba „po Grecku”

Autor: Alicja Hojda

Czas gotowania/pieczenia: 25 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Ryba „po Grecku”

Składniki

Nazwa Ilość
Filet z dorsza lub innej morskiej ryby: 100 g 1 szt
Koncentrat pomidorowy: 20 g (1 łyżka) 1 szt
Marchew: 100 g 1 szt
Olej rzepakowy: 20 g 1 szt
Pietruszka: 50 g 1 szt
Por: 30 g 1 szt
Seler: 30 g 1 szt
Sól, pieprz, zioła wg uznania 1 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Rybę przyprawić solą, pieprzem, ziołami i ugotować na parze lub upiec w folii.
    2. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, por pokroić w cienkie krążki.
    3. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić warzywa, podlać odrobiną gorącej wody i dusić do miękkości.
    4. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić do smaku.
    5. Sos warzywny wyłożyć na rybę.
    6. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub makaronem.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.