Naleśniki po japońsku
Autor: Kinga Gutowska
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
1/2 galaretki agrestowej | 1 | szt |
1/2 galaretki brzoskwiniowej | 1 | szt |
3 łyżeczki serka naturalnego | 1 | szt |
Konfitura wiśniowa | 1 | szt |
Łyżeczka cukru waniliowego | 1 | szt |
Olej do smażenia naleśników | 1 | szt |
Różowe cukrowe perełki | 1 | szt |
Szczypta zielonego barwnika | 1 | szt |
1 jajko | 1 | szt |
1 szklanka mleka | 1 | szt |
1/2 szklanki mąki | 1 | szt |
100 g twarogu | 1 | szt |
Szczypta soli | 1 | szt |
Opis
Źródło: dziecijedza.com
Przygotowanie
-
- Jajko, mąkę , mleko, sól i barwnik mieszamy na jednolite ciasto i smażymy naleśniki.
- Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia, przekładamy do lodówki, a następnie kroimy w paski.
- Twaróg rozgniatamy z łyżeczką cukru waniliowego.
- Na każdym naleśniku układamy warstwę twarogu, paski z galaretki i konfiturę, pozostałą część naleśnika smarujemy odrobina serka (aby się skleił), a potem zwijamy w rulon.
- Każdy z rulonów kroimy na mniejsze kawałki, które układamy na talerzu i posypujemy cukrowymi perełkami.
- Smacznego:)