Panierowana feta
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 7 minut
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Jajko | 1 | szt |
Feta ser | 200 | g |
Mix sałat | 0,25 | szt |
Płatki owsiane do obtoczenia | 1 | szt |
Rzodkiewka | 2 | szt |
Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
Pomidor | 1 | szt |
Papryka czerwona | 0,5 | szt |
Pieprz czarny | 1 | łyżeczka |
Szczypiorek | 0,5 | szt |
Opis
Przygotowanie
-
- Fetę rozgnieć w misce widelcem.
- Dodaj pieprz, drobno pokrojony szczypiorek, oraz połowę drobno pokrojonej czerwonej papryki. Dokładnie wymieszaj
- Uformuj kulki.
- Obtocz w roztrzepanym jajku, następnie w płatkach owsianych
- Usmaż na oliwie.
- Podawaj na sałacie, z pokrojoną rzodkiewką, pomidorem, resztą papryki czerwonej. Możesz przed jedzeniem wszystko skropić odrobiną soku z cytryny. Smacznego.