Placuszki bananowo-jabłkowe
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 15 minut
Czas przygotowania: 5 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Mąka orkiszowa pełnoziarnista | 3 | łyżki |
Mleko 2% | 1 | szklanka |
Serek bieluch | 1 | szt |
Banan | 1 | szt |
Jabłko | 1 | szt |
Olej do smażenia | 1 | szt |
Sól | 1 |
Opis
Szybkie, smaczne, nadają się na piknik, czy II śniadanie na dworze. W przypadku dzieci z alergią na białka mleka krowiego podawaj z cukrem pudrem.
Przygotowanie
-
- W blenderze zmiksuj obrane jabłko, banana i szklankę mleka.
- Do ciasta dodaj mąkę oraz szczyptę soli.
- Na patelni rozgrzej odrobinę oleju.
- Łyżką nakładaj malutkie placuszki.
- Placuszki usmaż z obu stron.
- Podawaj z serkiem bieluchem, możesz posypać także cukrem pudrem.
- Smacznego.