banner

Kotleciki z kaszą jaglaną

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 20 minut

Kotleciki z kaszą jaglaną

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Mięso mielone wieprzowo-wołowe 250 g
Serek topiony gouda 1 szt
Czosnek, ząbek 1 szt
Kasza jaglana 4 łyżki
Koperek świeży 0,5 szt
Olej do smażenia 1 szt
Pieprz 1
Sól 1

Opis

Bardzo smaczne, pachnące koperkiem kotleciki. Najlepiej smakują na ciepło.

Przygotowanie

    1. Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu. Zostaw do ostygnięcia.
    2. W misce wymieszaj mięso, jajko, serek topiony, drobno pokrojony koperek, 4 łyżki kaszy jaglanej. Dopraw solą i pieprzem.
    3. Uformuj małe kotleciki.
    4. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron.
    5. Podawaj jeszcze ciepłe.
    6. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.