Pita z warzywami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina
Czas przygotowania: 2 godziny
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Ćwiartka tylna kurczaka | 3 | szt |
Kapusta kwaszona czerwona | 3 | łyżki |
Kiełki słonecznika | 2 | łyżki |
Papryka czerwona - kawałek | 1 | szt |
Papryka słodka w płatkach | 1 | łyżeczka |
Pita ze słonecznikiem (bez sztucznych dodatków) | 1 | szt |
Imbir | 1 | łyżeczka |
Jogurt śmietankowy Campina | 1 | szklanka |
Kukurydza konserwowa Bonduelle | 2 | łyżki |
Pomidor- plaster | 4 | szt |
Roszponka | 5 | szt |
Szczypiorek suszony | 1 | |
Koperek suszony | 1 | |
Koperek świeży | 0,5 | szt |
Ogórek kiszony | 1 | szt |
Por | 0,5 | szt |
Czosnek ząbek | 2 | szt |
Kminek mielony | 1 | |
Kurkuma | 1 | łyżeczka |
Natka pietruszki | 0,5 | szt |
Pieprz czarny | 1 | |
Sos sojowy | 2,5 | łyżki |
Opis
Jak nie masz czasu kurczaka możesz usmażyć na patelni.