Pizza razowa z figami, gorgonzolą i prosciutto
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Ciasto: (1 i 2/3 szklanki mąki pełnoziarnistej (pszennej), 1 łyżka mąki pszennej, 3/4 szklanki wody, 14 g drożdży świeżych, 1 łyżka oliwy z oliwek, 0,5 łyżeczki soli, kilka łyżek ciepłego mleka) | 1 | szt |
Dodatki:(4 figi, 8-10 plastrów szynki prosciutto, 100 g sera pleśniowego (u mnie gorgonzola pikantna), kilka gałązek świeżego tymianku (mi zabrakło świeżego, więc użyłam suszonego), grubo mielony pieprz, 20 dag startej mozzarelli) | 1 | szt |
Opis
Źródło: slodkiefantazje.pl