Sałatka podawana w łupinach
Autor: Katarzyna Maciejko-Zielinska
Czas gotowania/pieczenia: brak czasu
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Rukola | 1 | szt |
Łosoś wędzony | 200 | g |
Awokado | 1 | szt |
Bazylia listki | 6 | szt |
Cytryna | 1 | szt |
Pomidorki koktajlowe | 6 | szt |
Opis
Przygotowanie
-
- Łososia kroimy dosyć drobno, myjemy i szatkujemy sałatę karbowaną (kilka liści).
- Rukolę dobrze wypłukać i pokoić najlepiej drobno.
- Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na cztery części. Wszystko mieszamy, skrapiamy cytryną, solimy i pieprzymy, wkładamy do łupiny po awokado, (środek możemy wykorzystujemy do sałatki lub podawać, jako deser). Idealne do twarożku przyprawionego na ostro.
- Całość dekorujemy świeżą bazylią.
- Smacznego.