banner

Racuchy z bananem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Racuchy z bananem

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Mąka pszenna pełnoziarnista ( typu Graham) 3,5 łyżki
Banan 2 szt
Cukier waniliowy 1 łyżka
Maślanka 1 szklanka
Olej do smażenia 1 szt
Proszek do pieczenia 1 łyżka
Sól 1

Opis

Przygotowanie

    1. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól wsyp do miski.
    2. Następnie dodaj jajko i maślankę. Dokładnie zmiksuj
    3. Banana pokrój na drobne kawałki.
    4. Dodaj do ciasta i wymieszaj.
    5. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju aż racuchy będą rumiane z obu stron.
    6. Podawaj z maślanką Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.