Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami
Autor: Justyna Trojaczek
Czas gotowania/pieczenia: 35 minut
Czas przygotowania: 45 minut
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Ciepłe mleko | 75 | ml |
Grzyby suszone (borowiki, podgrzybki, koźlaki) | 15 | g |
Jajko | 1 | szt |
Mąka orkiszowa pełnoziarnista | 100 | g |
Świeże drożdże | 15 | g |
Cukier | 1 | łyżeczka |
Pieczarki | 10 | g |
Oliwa z oliwek | 1 | łyżka |
Żółtko | 1 | szt |
Bułka tarta | 1 | łyżka |
Liść laurowy | 4 | szt |
Mąka pszenna | 125 | g |
Pieprz czarny | 1 | |
Ziele angielskie | 4 | szt |