banner

Placuszki pieczone ze szpinakiem

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 40 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Placuszki pieczone ze szpinakiem

Składniki

Nazwa Ilość
Jajko 1 szt
Dynia- kostka 10 szt
Mąka orkiszowa pełnoziarnista 3 łyżki
Szpinak w liściach 4 łyżki
Koperek świeży 1 szt
Ziemniaki 1 kg
Mała cukinia 1 szt
Natka pietruszki 1 szt
Oregano suszone 1 łyżeczka
Pieprz czarny 0,5 łyżeczki
Ser żółty 10 g
Sól 1 łyżeczka

Opis

Przygotowanie

    1. W robocie pokrój nożem obrane ziemniaki, cukinię, szpinak oraz dynię.
    2. Do masy dodaj mąkę, jajko, pokrojoną natkę, koperek oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
    3. Rozgrzej piekarnik do 215 stopni.
    4. Na płaskiej blaszce połóż papier do pieczenia, posmaruj olejem rzepakowym. Na papier nakładaj łyżką małe placuszki.
    5. Piecz w piekarniku 20 minut następnie wyjmij na chwilę z piekarnika placuszki obróć na drugą stronę i posyp startym serem żółtym. Piecz jeszcze 20 minut.
    6. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.