Kokosowy pudding ryżowy z dodatkiem migdałów
Autor: Magdalena Tęsiorowska
Czas gotowania/pieczenia: 20 minut
Czas przygotowania: 2 minuty
Składniki
Nazwa | Ilość | |
---|---|---|
Mleko kokosowe | 1,5 | szklanka |
Woda | 1,5 | szklanka |
Biały ryż | 1 | szklanka |
Aromat migdałowy | 1 | łyżeczka |
Miód | 1,5 | łyżeczka |
2 garście siekanych migdałów | 1 | szt |
Opis
Dla dziecka od 1,5 roku życia
Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.
Przygotowanie
-
- Włożyć i wymieszać wszystkie składniki do naczynia (prócz migdałów).
- Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego, wierzch masy posypać siekanymi migdałami.
- Nagrzać piekarnik do temp. 170-180 °C.
- Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut (do przyrumienienia zewnętrznej warstwy).
- Podawać na gorąco lub po ostudzeniu.